Verzenden en bezorgen

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je automatisch een e-mail met daarin de orderbevestiging. Zodra jouw pakketje is ingepakt ontvang je een e-mail met hierin jouw Track & Trace-code en het verwachte bezorgmoment. Mocht het verwachte bezorgmoment niet schikken, kan je deze aanpassen via de link in de mail.

Bestel je voor een bedrag boven de €75,-? Dan betalen wij de standaardverzendkosten voor jou! (NL & BE only). 

Bestellingen die op werkdagen voor 15:00 uur geplaatst worden, worden de dezelfde dag verstuurd (met uitzondering van het weekend en Nationale feestdagen). 

 Land Tarief
Nederland (DHL 1-2 werkdagen) €4,95 of gratis verzending vanaf €75
België (DHL 1-2 werkdagen) €6,95 of gratis verzending vanaf €75
Duitsland (DHL 1-4 werkdagen) €6,95 of gratis verzending vanaf €75
+ more

 

Retourneren 

Jammer dat het item niet helemaal is wat je in gedachten had! Je kunt bij ons binnen 14 dagen na ontvangst jouw bestelling (gedeeltelijk) retour sturen. 

Klik hier om eenvoudig een retourlabel aan te maken. Je bestelnummer begint met een '#', vergeet deze niet in te vullen. Selecteer de retourreden. Je pakketje kan nu naar een DHL service punt. De retourkosten worden tijdens de retourverwerking verrekend met de terugbetaling.

Retourneren vanuit Nederland (DHL) | €4,95
Retourneren vanuit België (DHL) | €6,95
Retourneren vanuit Duitsland (DHL) | €6,95

Heb je eventueel vragen over je retourzending? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via het e-mailadres hello@folcstudio.com

Vraag bij het retourneren van jouw item(s) altijd om verzendbewijs met een Track & Trace-code en bewaar deze goed! Zonder deze code kunnen wij niks voor je doen, in geval van verlies door het verzendbedrijf.

Retourneren in de winkel

De winkel is i.v.m. de huidige maatregelen tijdelijk gesloten. Hierdoor is het niet mogelijk om aankopen te retourneren in de winkel. In de winkel helpen we je graag bij het vinden van de juiste maat of een ander item dat beter bij je past. Verpak het item in de originele verpakking en zorg in dit geval ervoor dat je een retourformulier aan jouw retourpakket toevoegt.
Het retourformulier kan je hier downloaden. Lukt het niet om het retourformulier te printen? Voeg dan aan jouw retourpakket een papier toe met daarop het ordernummer, jouw naam, de items die retour komen, de reden van retour en of je de artikelen zou willen ruilen voor een andere maat.

Houdt er rekening mee dat je niet gelijk het aankoopbedrag terugkrijgt, dit bedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort op het rekeningnummer waarmee de aankoop op de webshop is betaald. Ook als je het artikel wilt omruilen voor een andere maat of een ander artikel verzoeken we je om deze in de winkel af te rekenen. 


De retourvoorwaarden

  • Item(s) dienen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd te worden
  • Het te retourneren item dient ongedragen te zijn
  • Het te retourneren item moet voorzien zijn van het aangehechte label en verpakt worden in de originele verpakking
  • Het te retourneren item bevat geen gebruikssporen
  • Badkleding kan i.v.m. hygiëne alleen worden geretourneerd indien de hygiëne-strip niet verwijderd is.
  • Sieraden kunnen i.v.m. hygiëne alleen worden geretourneerd indien de originele plastic verpakking nog intact is.
  • Items uit de Last sizes | €15 or less categorie mogen niet geretourneerd worden
  • Big final sale items mogen niet geretourneerd worden. Dit staat ook aangegeven in de header.  

Wanneer een artikel niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, kun je deze helaas niet retourneren. We kunnen het geretourneerde item niet verwerken en de terugbetaling zal niet in gang gezet worden. Als je het geretourneerde item weer terug wilt ontvangen, dien je dit aan te geven en ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten.

Ruilen

Blij met het gekochte item, maar toch niet helemaal de juiste maat? Geen probleem! Je kunt in onze return portal een maatomruiling aanvragen. Indien voorradig zullen wij jou kosteloos de juiste maat toesturen. Mocht het item niet meer voorradig zijn in de gewenste maat, zullen wij hierover contact met je opnemen en het bedrag van dat item direct terugstorten.

Terugbetaling

Via de Track & Track-code kun je volgen of jouw retourzending is aangekomen in ons magazijn. Na ontvangst van een retourzending wordt binnen 14 dagen jouw retourzending verwerkt en zal de terugbetaling in werking gezet worden. Hierover ontvang je automatisch een e-mail met daarin verdere informatie over de terugbetaling. 

Bewaar altijd de Track & Trace-code van jouw retourzending. Zonder deze code kunnen wij niks voor je doen, in geval van verlies door het verzendbedrijf. Zonder ordernummer of naam is een retour verwerken niet mogelijk, dus vermeld dit goed op het retourformulier of een los papiertje. Als de retourzending naar het onjuiste retouradres verzonden wordt, loopt het retourproces vertraging op.