Verzenden en bezorgen

Na het plaatsen van de bestelling ontvang je automatisch een e-mail met daarin de orderbevestiging én het retourformulier. Zodra jouw pakketje wordt gescand in het sorteercentrum van PostNL, ontvang je een e-mail met hierin jouw Track & Trace-code.

Bestel je voor een bedrag boven de €75,-? Dan betalen wij de standaardverzendkosten voor jou! (NL, BE & DE only). 

Bestellingen op werkdagen voor 23:00 uur besteld, worden de eerstvolgende werkdag bezorgd (met uitzondering van het weekend en Nationale feestdagen). Alle bestellingen worden verzonden via PostNL. 

 Land Tarief
Nederland (1-2 werkdagen) €3,95 of gratis verzending vanaf €75
België (1-2 werkdagen) €4,95 of gratis verzending vanaf €75
Duitsland (1-4 werkdagen) €5,95 of gratis verzending vanaf €75
+ more

 

Retourneren 

Jammer dat het item niet helemaal is wat je in gedachten had! Je kunt bij ons binnen 14 dagen na ontvangst jouw bestelling (gedeeltelijk) retour sturen. Voor retouren vanuit België of Duitsland klik hier.

Zorg ervoor dat je een retourformulier aan jouw retourpakket toevoegt.
Het retourformulier kan je hier downloaden. Lukt het niet om het retourformulier te printen? Voeg dan aan jouw retourpakket een papier toe met daarop het ordernummer, jouw naam, de items die retour komen, de reden van retour en of je de artikelen zou willen ruilen voor een andere maat.

Retourneren via Returnista (NL)

Je kan jouw pakketje eenvoudig laten ophalen – als je dat makkelijker vindt – of je kan jouw pakketje afgeven bij een DHL Parcel shop of UPS acces point in de buurt.

Retourneren via DHL Parcel shop/UPS Acces Point | €5,39
Retourpakket op laten halen | €5,99

Ga naar https://folc.returnista.nl en maak hier eenvoudig een UPS of DHL label aan (of regel het ophalen van het pakketje bij jouw thuis. Je rekent veilig af via iDeal.  

Heb je eventueel vragen over je retourzending via onze externe retourservice Returnista? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via het e-mailadres hello@folcstudio.com of neem contact op met de klantenservice van Returnista via Whatsapp met het nummer: +31 6 86473612 

Retourneren via PostNL

Voeg het retourformulier toe aan je bestelling en verstuur het pakket op eigen kosten naar het volgende adres:

QLS
T.a.v. FOLC Studio
Kerkeplaat 11,
3313LC Dordrecht
Nederland

Vraag bij het retourneren van jouw item(s) altijd om verzendbewijs met een Track & Trace-code en bewaar deze goed! Zonder deze code kunnen wij niks voor je doen, in geval van verlies door het verzendbedrijf.

België en Duitsland
Als je in België of Duitsland woont en je de (gedeeltelijke) bestelling wilt retourneren, kun je een mail sturen naar returns@folcstudio.com onder de vermelding van jouw ordernummer. Wij mailen je dan terug met een retourlabel van DPD. De kosten voor dit retourlabel (€7,50) worden bij het verwerken van de retourzending in mindering gebracht. Op deze manier kan je de bestelling tegen een lokaal tarief retourneren. Voeg aan de retourzending altijd een ingevuld retourformulier of een los briefje toe met daarop je naam, ordernummer, items die retour komen, reden van retourneren en/of de maatomruiling. H
et retourformulier kan je vinden in de shipping mail of is hier te downloaden. Vraag bij het retourneren van jouw item(s) altijd om een verzendbewijs met Track & Trace-code en bewaar deze goed! Indien wij het pakketje in Nederland ontvangen hebben, krijg je hier een bevestiging van.

De retourvoorwaarden

  • Item(s) dienen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd te worden
  • Het te retourneren item dient ongedragen te zijn
  • Het te retourneren item moet voorzien zijn van het aangehechte label en verpakt worden in de originele verpakking
  • Het te retourneren item bevat geen gebruikssporen
  • Badkleding kan i.v.m. hygiëne alleen worden geretourneerd indien de hygiëne-strip niet verwijderd is.
  • Sieraden kunnen i.v.m. hygiëne alleen worden geretourneerd indien de originele plastic verpakking nog intact is.

Wanneer een artikel niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, kun je deze helaas niet retourneren. We kunnen het geretourneerde item niet verwerken en de terugbetaling zal niet in gang gezet worden. Als je het geretourneerde item weer terug wilt ontvangen, dien je dit aan te geven en ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten.

Ruilen

Blij met het gekochte item, maar toch niet helemaal de juiste maat? Geen probleem! Je kunt op het retourformulier, die als bijlage is toegevoegd aan de shipping mail, vermelden welk item je wilt ruilen en voor welke maat. Indien voorradig zullen wij jou kosteloos de juiste maat toesturen. Mocht het item niet meer voorradig zijn in de gewenste maat, zullen wij hierover contact met je opnemen en het bedrag van dat item direct terugstorten.

Terugbetaling

Via de Track & Track-code kun je volgen of jouw retourzending is aangekomen in ons magazijn. Na ontvangst van een retourzending wordt binnen 14 dagen jouw retourzending verwerkt en zal de terugbetaling in werking gezet worden. Hierover ontvang je automatisch een e-mail met daarin verdere informatie over de terugbetaling. 

Bewaar altijd de Track & Trace-code van jouw retourzending. Zonder deze code kunnen wij niks voor je doen, in geval van verlies door het verzendbedrijf. Zonder ordernummer of naam is een retour verwerken niet mogelijk, dus vermeld dit goed op het retourformulier of een los papiertje. Als de retourzending naar het onjuiste retouradres verzonden wordt, loopt het retourproces vertraging op.